Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:56'da güncellendi)

ABD hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyelerinde dalgalı seyrederken, yen 7 yılın en düşüğüne, Brent petrolü de 4 yılın en düşüğüne geriledi. Avrupa hisseleri ise beklentileri aşan finansallar ile yükseldi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saati ile 13:15'te yüzde 0.1 geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi günü yüzde 0.4 yükselişle 338.93 puandan tamamladı. Yen, Yomiuri gazetesinde, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin vergi artırımını rafa kaldırma kararı alması durumunda erken seçime gidebileceği şeklinde bir haberin çıkmasının ardından zayıfladı. Rus rublesi dolar karşısında yüzde 1.3 değer kaybetti. Şanghay Borsasında işlem hacmi, gelecek hafta açılacak olan Hong Kong borsası ile işlem linki öncesi, New York borsasında dünkü hacmin iki katına çıkarak rekor kırdı. Brent petrolü ise yüzde 1.1'lik geri çekilmeyle 4 yılın en düşük seviyesine indi.

Vodafone, hizmet gelirinde analistlerin tahminlerinden daha az bir düşüş olması ile birlikte, bir yılı aşkın sürenin en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Abe, bugün Beijing'de yaptığı açıklamada, seçimin zamanı konusunda bir karara varmadığını söyledi. ABD hisse senedi endeksleri, ekonominin küresel yavaşlama ve Fed'in varlık alımlarını sonlandırması ile başa çıktığına ilişkin işaretlerle birlikte, rekor seviyelere yükseldi. Bu hafta hem Çin hem de ABD'de perakende satışlar verileri açıklanacak. ABD'de Hazine tahvil piyasası bugün tatil nedeniyle kapalı.

Frankfurt-Trust Investment GmbH fon yöneticisi Raimund Saxinger, "Şirket karları oldukça iyi gidiyor ve piyasalar bunları, en azından, rahatlatıcı olarak görüyor," dedi ve "Küresel ekonomide bir miktar güçlenme var ve resesyon ya da deflasyon eşiğinde değiliz" şeklinde görüş bildirdi.

(21:56'da güncellendi)