Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ebola ile mücadeleye destek amacıyla Dünya Bankası, aralarında Ronaldo, Neymar ve Drogba gibi başarılı 11 futbolcu ve bir teknik direktörden oluşan Ebola ile mücadele takımı kurdu.

"Birlikte Ebola'yı yenebiliriz" sloganıyla düzenlenen "Ebola'ya karşı 11" kampanyası için, Avrupa'nın en büyük kulüplerinde top koşturan 11 futbolcu kamera karşısına geçerek, uzmanların hazırladığı Ebola'dan korunma yollarını anlatan filmlerde rol aldılar.

Her bir futbolcu için ayrı çekilen tanıtıcı filmde, Ebola'dan korunma için 11 basit sağlık kuralı anlatılıyor. Filmlerde futbolcular, kulüplerinin statlarında uzmanlar tarafından hazırlanan korunma yöntemlerini kameralara anlatıyor.

Teknik direktör olarak Bayern Münih'i çalıştıran Pep Guardiola'nın yer aldığı kampanyada şu futbolcular bulunuyor:

"Gareth Bale, Jerome Boateng, Didier Drogba, Philipp Lahm, John Obi Mikel, Neymar Jr, Gerard Pique, Cristiano Ronaldo, Raphael Varane, Xavi ve George Davies."

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, şöhretli futbolcular aracılığıyla verilen sağlık mesajlarının Ebola'dan etkilenen ülkelerde geniş kitlelere ulaşarak hayatların kurtarılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Kampanyada yer alan 17 yaşındaki Sierra Leonelu futbolcu George Davies de Ebola salgınının önlenmesi için doğru bilgilerin insanlara ulaştırılmasının önemini vurguladı.

Almanya'da top koşturan Davies, herkesi kampanyaya destek vermeye ve Batı Afrikalılara sahip çıkmaya çağırarak, "Birlikte Ebola'yı yenebiliriz" dedi.