Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:31'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, ABD Merkez Bankası Fed'in son toplantısının tutanaklarının yayınlanmasından önce, emtia üreticilerinin gerilemesi ve Yunanistan hisselerindeki yükseliş ile yatay seyrederek 7 haftanın en yüksek seviyesinden geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az gerilereyerek günü 339.15 puandan tamamladı. Maden şirketleri 19 sanayi grubu arasındaki en sert düşüşü yaşarken, Yunanistan'ın ASE Endeksi yüzde 4.2 yükseliş ile bir aya yakın sürenin ve 18 Avrupa piyasasının en dik artışını sağladı.

Fed bugün TSİ 21:00'de son toplantı tutanaklarını açıklayacak. Fed söz konusu toplantıda iş gücü piyasasındaki gelişmeler doğrultusunda tahvil alım programını sonlandırmıştı. S&P 500 Endeksi dün 5 Kasım'dan bu yana en dik sıçramayı kaydederek rekora yükselmişti. 

İngiltere Merkez Bankası (BOE) toplantı tutanaklarına göre faiz oranı kararının 7'ye 2 oyla alındığı ve çoğunluğun potansiyel enflasyon baskısı endişelerini dile getirdiğinin görülmesi sonrasında, FTSE 100 Endeksi yüzde 0.2 aşağıda seyrediyor. 

(19:31'de güncellendi)