Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, ekonomik verilerin yurt dışından gelen endişe verici verileri dengelemesi ile enerji ve küçük ölçekli hisse senetlerinin öncülüğünde rekor seviyeye yükseldi.

Best Buy, televizyon ve tablet talebinin artması sayesinde satışlarda beklenmedik bir artıl görülmesi sayesinde yüzde 7 değer kazandı. Dollar Tree, 3. çeyrekte beklenti üstü kar rakamı açıklaması ile yüzde 5.2 prim yaptı. Enerji hisseleri, Brent petrolünün 4 günde ilk kez yükselmesinin ardından, S&P 500'deki 10 sanayi grubu arasında en ciddi artışı sağlayan oldu.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 16:00’da 2,052.75 puan ile günü tamamladı ve önceki kayıpları azalttı. Dow Jones Industrial Average 33.27 puan veya yüzde 0.2 artış göstererek 17,719 puan oldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapanış yaptı. Küçük ölçekli hisselerin bulunduğu Russell 2000 Endeksi yüzde 1.1 arttı. ABD Borsalarında yaklaşık 5.7 milyar hisse senedi işlem görürken, işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 12 altında seyretti.

New York'taki P Morgan Private Bank küresel yatırım uzmanı David Lyon "Tatil sezonundaki satışların etkisi olumlu oldu. Tüketicinin düşük enerji fiyatları sayesinde kullanabileceği fazladan nakit veya gelir perakendeciler için çok iyi olacak" yorumlarında bulundu.

ABD'de 2. el konut satışları Ekim ayında beklenmedik şekilde 1 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu yükselişte düşük faiz oranlarının konut piyasasındaki toparlanmayı artmasının etkili olduğu belirtildi. 

ABD'de işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta beklenenden az geriledi. Başvurular 15 Kasım'da sona eren haftada 2,000 kişi azalarak 291,000 kişi olurken bir önceki haftanın rakamları yukarı yönlü revize edilerek 293,000'e geldi.

ABD'de enflasyon Ekim'de aylık bazda büyük bir değişiklik göstermeyerek, enerji fiyatlarındaki düşüşün henüz diğer ürün ve hizmetlere etki etmediğini gösterdi. Enflasyon yıllık bazda ise beklentinin üzerinde arttı.