Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, gelecek hafta gerçekleşecek ilk halka arzlar öncesinde hükümetin nakit sıkıntısı önlemek için adım attığı spekülasyonları ile haftalık kaybı silerek yükseliş sağladı.

Industrial & Commercial Bank of China Ltd. beş günden bu yana ilk kez yükseliş gösterdi. Citic Securities Co. ve Haitong Securities Co. en az yüzde 6 prim yaparak finans şirketlerinde ralliye öncülük etti. Gelecek hafta 11 şirket ilk kez halka açılacak ve bunlardan 7 tanesi Pazartesi günü gerçekleşecek. Yeni hisse senedi satışları, analist tahminlerine göre 1.6 trilyon yuan (261 milyar dolar) bloke edecek.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 1.4 artarak yerel saat ile 14:49’da 1,486.56 puan oldu ve 10 Kasım’dan bu yana en sert yükselişe ilerliyor. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi 5 günlük kayıpları sonlandırarak yüzde 1.1 yükseliş sağladı. Market News International haberine göre Çin Merkez Bankası (PBOC), likidite sıkıntısını hafifletmek için finans sistemine 50 milyar yuan (8.17 milyar dolar) kısa vadeli fon teklif etti.