Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, tüm dünyada merkez bankalarının ekonomiyi desteklemek için gerekeni yapacağı noktasında oluşan iyimserlik ile yükselişe işaret ediyor. Standard & Poor's 500 Endeksi beş hafta üst üste kazanç sağlamaya yaklaşıyor.

Ross Stores, yıllık kar tahminini artırmasının ardından, New York'ta açılış öncesi işlemlerde yüzde 4.8 yükseldi. Yahoo!, Twitter ve Apple kazanç sağlayarak, teknoloji hisselerinde artışa işaret etti. GameStop yıllık kar tahminini düşürmesi nedeniyle yüzde 11 geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki Aralık vadeli kontratları yüzde 0,6 yükselerek New York saati ile 06:55'te 2,065 oldu. S&P 500 bu hafta yüzde 0.6 artışla 2014 genelindeki kazancını yüzde 11'e çıkardı. Dow Jones endeksi 114 puanlık yükseliş ile 17,808 puanda. Her iki endeks de, dünkü ABD verilerinin ardından tüm zamanların en yüksek seviyelerine geldi.

Edinburgh'da bulunan Thomas Miller Investment özel yatırım bölüm başkanı Andrew Herberts "Hisse senetleri yatırımcı güvenini takip ediyor. Draghi'nin iyimserlik yarattığı doğru ama pratikte ne yapacağını merak ediyoruz" dedi.