Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İran'ın nükleer hedeflerini sınırlamak için bir anlaşma arayışında olan diplomatların, yarınki son tarih öncesinde, müzakerelerin önünü tıkayan anlaşmazlıkları giderememeleri halinde süreyi uzatabilecekleri belirtiliyor.

ABD'li, Avrupalı ve İranlı yetkililer dün yaptıkları açıklamalarda, İran'ın nükleer faaliyetlerini kısıtlayacak ve ülkeye uygulanan uluslararası yaptırımları kaldıracak bir mutabakata varılması için birçok sorunun 48 saat içerisinde giderilmesi gerektiğini ifade ettiler. İsmini vermeyen yetkililer ayrıntılara girmekten kaçındı.

Müzakerecilerin, süreyi uzatacak bir anlaşmaya varmak için şu an yapılan görüşmeleri bırakma kararını bugün almaları gerekebilir. Bu yönde bir karar çıkması halinde, pazarlık sürecini 3 ila 6 ay uzatan bir anlaşma yapılabilir.

Yetkililer, müzakereciler arasında henüz sürenin uzatılmasına dair bir görüşme yapılmadığını söyledi. İsmini belirtmeyen İranlı bir yetkili, görüşmelerin birkaç gün daha uzatılmasını gerektirmesi halinde dahi, ülkesinin nihai anlaşmaya odaklandığını aktardı.