Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, küresel ekonomideki güvenin artması ve merkez bankalarının teşviklere ağırlık vermesinin yarattığı iyimser havanın bu hafta da sürmesinin ardından, gösterge endekslerin rekorları genişletebileceğini göstererek, yükseliyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki Aralık vadeli kontratları yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 06:51'de 2,065.9 oldu. S&P 500 geçen hafta, ABD'de ekonominin iyileştiğini gösteren veriler, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Draghi'nin enflasyon artırma taahhüdünde bulunması ve Çin'in faiz indirimi ile yüzde 1.2 yükselmişti. Dow Jones endeksi yüzde 0.2 artışla 17,809 seviyesinde.

Kopenhag'daki Danske Bank baş analisti Allan von Mehren "ABD ekonomisi oldukça sağlam, Avrupa için de en kötü günlerin geride kaldığını görmeye başlıyoruz. Yatırımcılar 2015'in ilk yarısında küresel bir toparlanma için pozisyon alıyor" yorumlarını yaptı.

S&P 500 geçen ay gördüğü altı ayın en düşük seviyesinin ardından yüzde 11 toparlandı. Endeks, Avrupa'nın küresel ekonomideki durgunluğa öncülük ettiğine yönelik endişelerin ardından, yüzde 7.4 kadar gerilemişti.