Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel daha çevreci ve sürdürülebilir bir ekonomi için vatandaşların daha da sorumluluk almasını istediği belirtildi.

Merkel, Berlin'de düzenlenen Tek Dünya Forumu'nda yaptığı konuşmada, vatandaşların sürdürülebilir ve çevreyle uyumlu ekonomi için çaba göstermeleri için çalışmalarını isteyerek, ''Uluslararası çevrelerdeki inandırıcılığımız, bu hedefleri gerçekten yaşayıp yaşamadığımız belirleyecek" dedi.

Ekonomik hedeflerin güncel durumla uyumlu hale gelmesi gerektiğini belirten Merkel, Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri'nin hepsine ulaşılamayacağını ancak yine de sürdürülebilir kalkınma için çaba gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Almanya Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan ''Geleceğin Sözleşmesi'' adlı belgenin de tanıtıldığı etkinliğe belgenin hazırlanmasına katkıda bulunan birçok yardım kuruluşu ve çevre koruma örgüt temsilcileri katıldı.

'Geleceğin Sözleşmesi'' ile Almanya ve diğer ülkelerde daha sürdürülebilir ve çevreci bir dünya ekonomisi hedefleniyor.

Belgedeki tavsiyelerden biri de "uygunsuz koşullarda hazırlanan tekstil kıyafetlerinin alınmaması" yer alıyor.

Birçok yardım kuruluşu. hazırlanan ''Geleceğin Sözleşmesi'' adlı belgedeki tavsiye edilen maddelerin zorunluluk haline gelmesini istiyor.