Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, “AMB ek teşvik önlemleri alma konusunda acele karar almayacak ve açıklanacak ekonomik verilere bağlı kalacaklar” dedi.

Coeure Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda, “Şimdi kadar aldığımız kararların nasıl çalıştığını anlamamız gerekiyor. Bunu öğrenmeden yeni bir karar alma konusunda hızlı davranmayacağız.  Verilerin nasıl geldiğine bakmamız ve özellikle yeni varlık satın alımı konusunda tüm olası seçenekleri tartışmamız gerekiyor. Yönetim Kurulu’nda ek önlemler alınmasının gerekebileceği konusunda bir fikir birliği var” dedi.

AMB Başkanı Mario Draghi’nin 21 Kasım’da enflasyonu olabildiğince hızlı yükseltme taahhüdü vermesinin ardından yetkililerin devlet tahvili satın alımı yapabileceği spekülasyonu, İspanya ve İtalya’da tahvil faizlerini dün rekor düşük seviyelere geriletti. AMB çalışanları ek teşvik için opsiyonlar üzerinde çalışırken, Draghi’nin 28 Kasım’da açıklanacak enflasyon verisinin hayal kırıklığı yaratmasına halinde nasıl bir yol izleyeceği konusunda belirsizlik sürüyor.

AMB’nin piyasa operasyonları sorumlusu olan Coeure, “Her hangi bir zaman çizelgesine bağlı değiliz. Aralık’taki toplantıda verilere, ekonominin gidişatına ve varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) piyasasında neler başarabildiğimize bakacağız ki teminatlı tahvil piyasalarında birkaç gün önce başladı. Bu tartışmayı yapacağız Aralık’ta olmazsa daha sonra olur” dedi.