Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, küçük ölçekli hisselerin küresel ekonomiye olan güvenin artmasıyla ralli yapmasının ardından yükselerek rekor seviyeyi genişletti.

Best Buy Co., alışveriş sezonunun başlaması öncesinde yüzde 2.3 yükseldi. Urban Outfitters Inc. yüzde 5.4 yükseliş ile Standard & Poor’s 500 Endeksi’ndeki en büyük artışı kaydetti. Verizon Communications Inc., Citigroup Inc.’in hisse senedi notunu düşürmesinin ardından yüzde 1.4 geriledi. AT&T yüzde 1.6 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 16:00’da 2,069.41 puan ile günü tamamladı. Dow Jones Industrial Average 7.84 puan veya yüzde 0.1’den az artış ile 17,817.9 puan oldu. ABD piyasalarında yaklaşık 5.6 milyar hisse senedi işlem gördü ve işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 15 aşağısında seyretti. 

S&P 500 geçtiğimiz hafta, ABD ekonomisinin geliştiği sinyalini veren veriler, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin olabildiğince hızlı bir şekilde enflasyonu artırmak için her şeyi yapacaklarını söylemesi ve Çin'in beklenmedik şekilde faiz indirimine gitmesi ile yüzde 1.2 tırmandı. 

S&P 500 ayrıca geçtiğimiz ay kaydettiği altı ayın en düşüğünden yüzde 11 toparlandı. S&P 500 Avrupa'daki düşüşün küresel büyümeyi yavaşlatacağı endişeleri ile yüzde 7.4 kadar kayıp yaşamıştı. Hisseler bugün Almanya'da yatırımcı güveninin beklentilerin aksine arttığını gösteren veri ile kazançları genişletti.