Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:50'de güncellendi)

Standard & Poor's 500 Endeksi, Tüketici Güvenindeki sürpriz düşüşün, beklentileri aşan büyüme verisini dengelemesinin ardından, tüm zamanların en yüksek seviyelerinde dalgalı seyrediyor. ABD Hazine tahvilleri yükselirken, petrol fiyatları ve dolar geriliyor.

S&P 500 3 günlük yükselişin ardından New York saati ile 14:31'de yüzde 0.1'den az yükseldi. Apple'ın piyasa değeri 700 milyar doları aştı. Stoxx Europe 600 Endeksi günü yüzde 0.2'lik kazanç ile tamamlerken, Almanya'nın DAX Endeksi Mayıs 2013'ten bu yana en uzun yükseliş dönemine imza attı. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi 4 baz puan gerileyerek, yüzde 2.27 oldu. Bloomberg Spot Dolar Endeksi 5 yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından gerilerken, euro değer kazandı. Ham petrol fiyatları, OPEC toplantısına iki gün kala Viyana'da bir araya gelen petrol üreticisi ülke yetkililerinin, arzı azaltma konusunda uzlaşmaya varamaması üzerine geriledi.

ABD'de tüketici güveni Ekim'deki 94.1'den Kasım'da 88.7'ye geriledi. Öte yandan ABD ekonomisi tüketici harcamalarındaki daha yüksek artış ve iş dünyası yatırımları ile üçüncü çeyrekte beklentinin üzerinde büyüyerek, son 10 yılın en büyük altı aylık ekonomik büyümesini kaydetti. ABD'de 20 şehirde konut fiyatları artışı, piyasanın kademeli olarak iyileşmesinin sürmesi ile, Eylül'de yıllık bazda yavaşladı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) icra Kurulu üyesi Benoit Coeure, dün yaptığı değerlendirmede, "AMB teşvikler konusunda aceleci olmayacak, ancak daha fazlasını yapmak zorunda kalacağımız durumlarının olabileceği konusunda görüş birliği var" dedi. ABD'de bugün açıklanacak olan 3. çeyrek büyüme rakamının, ilk açıklanana göre daha yavaş genişlemesi bekleniyor. Yine bugün açıklanacak olan ABD tüketici güveni endeksinin ise yedi yılın zirvesine çıkması öngörülüyor.

(21:50'de güncellendi)