Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yenin 7 yılın en düşüğüne yakın seviyeden işlem görmesinin ihracat kazançları için görünümü desteklemesi ve küresel ekonomiye olan güvenin artması ile değer kazanıyor.

Gelirinin yüzde 78’ini yurtdışından elde eden Nissan Motor Co. yüzde 1.8 prim yaptı. Sony Corp., fiyat hedefinin Jefferies Group LLC tarafından artırılmasının ardından yüzde 5.4 değer kazandı. Iwatani Corp., şirket notunun Iwai Cosmo Securities Co. tarafından yükseltilmesinin ardından yüzde 1.9 artış kaydetti.

Topix endeksi yüzde 0.5 yükselerek Tokyo saati ile 12:31’de 1,406.51 puan oldu. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.2 artış ile 17,383.61 puana geldi. Yen, Ağustos 2007’den bu yana en zayıf seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.3 toparlanarak 117.88 seviyesinden işlem gördü. Japonya hisse senedi piyasaları dün resmi tatil dolayısıyla kapalıydı.

Tokyo’daki SMBC Friend Securities Co. baş stratejisti Toshihiko Matsuno, “Dış ortam Tokyo için kötü değil ve ihracatçıların zayıf yenden olumlu etkilenmesini bekliyorum. Draghi ek genişlemeye yönelik pozitif bir tutum sergilerken, Avrupa’da ekonomik göstergeler ilerleme gösteriyor” dedi.