Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, hükümetin faiz oranlarındaki düşüşü genişleteceği ve ekonomiyi desteklemek için devlete ait şirketlerde reformların hızlandırılacağı spekülasyonları ile 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

BesTV New Media Co. ve Shanghai Oriental Pearl Group, birleşme planlarının açıklanmasının ardından ikinci günde ikisi de yüzde 10 artış gösterdi. Devletin sahip olduğu Shanghai Jinjiang International Industrial Investment Co. günlük limit seviyesinde yükseldi. Poly Real Estate Group Co., inşaat şirketlerinin sanayi grupları arasındaki en büyük  yükselişi göstermesine öncülük etti. SAIC Motor Corp., düşük borçlanma maliyetlerinin tüketici harcamalarını destekleyeceği beklentileri ile yüzde 1.8 prim yaptı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.9 artarak yerel saat ile 13:14’te 2,554.77 puan oldu. Endeks dün yüzde 1.9 yükseliş sağlamıştı. JPMorgan Chase & Co., Barclays Plc ve UBS AG, Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) 2012’den bu yana ilk kez gerçekleştirdiği faiz indiriminin, politika yapıcıların ekonomiyi destekleme çabaları kapsamında, süreceğini belirtti.