Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, enerji üreticilerinin gerilemesi ve yatırımcıların Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerindeki dünkü rallinin aşırı olduğu spekülasyonu yapmaları ile 3 haftanın en yüksek seviyesinden düşüş kaydediyor.

PetroChina Co. ve China Petroleum & Chemical Corp., petrolün gerilemesi ile Hong Kong’da en az yüzde 2.5 değer kaybetti. Hang Seng China Enterprises Endeksi, dün bir yılın en büyük yükselişini kaydetmesinin ardından yüzde 0.5 geriledi. Hindistan hisseleri, ICICI Bank Ltd’nin 5 günlük yükselişi sonlandırması ile rekor seviyeden düşüş gösteriyor. Endonezya rupisi dolar karşısında yüzde 0.2 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 düşerek Hong Kong saati ile 13:17’de 1,009.56 puan oldu ve 5 günlük yükselişi sonlandırdı. Brent petrolü, petrol üreten ülkelerin toplantısı öncesinde düşüşü 2. güne taşıdı. Çin’in beklenmedik şekilde faiz oranlarını düşürmesi Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerinin dün ralli yapmasına neden olarak değerlemelerin 2 ayın en yüksek seviyesine çıkmasını sağladı.

Kim Eng Securities Ltd. başkan yardımcısı Thebes Lo, “Dünkü rallinin ardından yatırımcıların yavaşladığı görünüyor. Bazı yatırımcılar büyük rallinin sürdürülebilir olmayacağını düşünüyor” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.7 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4.8 artış gösterirken, 15.4 kat değerleme kaydedildi.