Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa Merkez Bankası Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi olan Christian Noyer Tokyo'da açıklamalarda bulundu. Noyer, “Hedefin tehlikeye girmesi durumunda ek önlemler alınmasına hazırlıklı olunmalı” dedi.

Christian Noyer, “Para politikası nominal faizleri ve enflasyon beklentilerini hedeflemeli. AMB’nin TLTRO ve özel varlık satın alımları gibi nominal faizleri hedef alan önlemleri son derece efektif oldu” diye konuştu.

Noyer, “AMB Yönetim Kurulu’nun bilanço tablosu ile ilgili açıklaması, gerektiğinde gerçekleştirilecek olan ek politika girişimlerinin, genel herhangi bir nicel sınırlama ve limit tarafından engellenmeyeceğine yönelik net bir işaret olarak görülmeli. Ancak bu açıklama bir beklenti olarak formüle edildi ve kesin bir yükümlülük değildir” ifadelerini kullandı.

Noyer, para politikasında zorunlu olarak sıkılaştırmaya gitmeden kaçınmak için merkez bankalarının geleneksel olmayan önlemlere başvurması gerektiğini belirtti. Ayrıca düşen petrol fiyatlarının ekonomi için olumlu ancak ana enflasyonu aşığı itmesi nedeniyle beklentiler için olumsuz olduğunu sözlerine ekledi.