Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Garanti Bankasının en büyük hissedarı olan ve kısa bir süre önce hisse payını yüzde 39,9'a çıkartan, Banca Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) Başkanı Francisco Gonzalez, "Garanti Bankasının kontrolünü alarak büyük bir karar aldık" dedi.

İspanyol Onda Cero radyosuna açıklama yapan Gonzalez, Türkiye ekonomisini ve Garanti Bankasını övdü.

Gonzalez, "Garanti Bankasının kontrolünü alarak büyük bir karar aldık. Garanti, dünyanın en teknolojik bankalarından biri. 13 milyon müşterisi ve 20 bin çalışanı var. Gelecekte, bankanın (BBVA) en büyük yatırımlarından biri olacak" değerlendirmesini yaptı.

"AB ülkelerin tersine Türkiye'de gençleşen bir nüfus olduğunu ve bunun Türkiye'yi ve ekonomisini çok güçlendirdiğini" vurgulayan Gonzalez, Türkiye'yi stratejik öneme sahip bir piyasa olarak nitelendirdi.

BBVA Başkanı Gonzalez, ekonomik krizden çıkma sinyalleri veren İspanyol ekonomisi ile ilgili de "İspanya'nın gelecek yasama döneminde istikrarlı bir hükümete ihtiyacı var. Eğer bu olmazsa ekonomisi tekrar güçten düşecek ve geçmişteki gibi istihdam azalmaya başlayacak" uyarısında bulundu.

"Olumsuz dedikodular çıksa da yatırımcılar İspanya'ya güvenmeye devam ediyor" ifadesini kullanan Gonzalez, siyasi istikrarın devam etmesi halinde İspanyol ekonomisinin büyümeyi sürdüreceğini ve gelecek yıl Almanya ile Avrupa'nun motoru olacağını" iddia etti.