Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, Huatai Securities Co.’nun Hong Kong’daki hisselerini satmayı planlamasının yatırımların artacağı beklentisi ile aracılık ve sanayi şirketlerinin ralli yapmasına öncülük etmesi ile yükselişi 5. güne taşıyor.

Huatai Securities Co. yüzde 10 prim yaptı. China Railway Group Ltd. ve China Railway Construction Corp. hükümetin dört projeyi onaylamasının ardından yükseliş sağladı. China Gezhouba Group Co., Başbakan Li Keqiang’ın hükümetin su altyapısı projelerini destekleyeceğini söylemesinin ardından Şubat 2013’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.7 artış göstererek yerel saat ile 13:08’de 2,586ç32 puana geldi ve Ağustos 2011’den bu yana en yüksek seviyeye ilerliyor. Çin hisseleri, merkez bankasının ekonomiyi desteklemek için sürpriz şekilde 2012’den bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürme kararı almasının ardından ralli yaptı.

Şanghay merkezli Dragon Life Insurance Co. para yöneticilerinden Wu Kan, “İyimser bir piyasa var ve pozitif yöndeki güven neredeyse tüm sektörlere yayıldı. Hükümet desteği alacak olan sektörler ana odak noktamız olacak” dedi.