Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:57'de güncellendi)

ABD Hazine tahvilleri yükselirken, dolar, yatırımcının ekonominin gücünü ölçmek için verileri değerlendirmesi ile geriledi. ABD hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyelerinde seyrederken, petrol fiyatları yarınki OPEC öncesi dalgalı seyretti.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 13:31'de yüzde 0.2 yükseldi. Nasdaq 100 Endeksi yüzde 0.5 yükselirken, Dow Jones endeksi geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi, Almanya Dax Endeksi'nin rallisini 10. güne taşımasının ardından, 2 ayın en yüksek seviyesinden kapandı. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) 4 yılın en düşük seviyesine yaklaşırken, dolar bu ay ilk kez iki gün üst üste geriledi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi 2 baz puan düşüşle yüzde 2.24 oldu

ABD'de işletme siparişleri Ekim'de beklenmedik şekilde geriledi. Thomson Reuters/Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi ise  Kasım ayında 88.8 oldu. Endeks bir önceki ay 86.9 seviyesindeydi. ABD'de askıda konut satışları, sıkılaşan krediler ve zayıf bireysel gelir artışları ile Ekim ayında beklenmedik şekilde geriledi.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın üretimi düşürmeyi tercih etmeyeceği yönündeki açıklamasından saatler sonra, İran Petrol Bakanı da bu teze yakın olduklarını belirtti. İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, Suudi mevkidaşı Ali Al Naimi ile Viyana'da yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Yalnızca üretimi düşürmeyi konuşmadık. Ancak piyasanın durumu ile ilgili görüştük ve yapılması gerekenler noktasında yakın görüşlere sahibiz" diye konuştu. Ali Al Naimi ise önceki saatlerde petrol piyasasının kendi kendine dengeleneceğini belirtmişti.

(21:57'de güncellendi)