Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, ekonominin yurtdışındaki yavaşlamaya karşı yeterli gücü gösterdiği iyimserliği ile rekor seviyeden kapanış yaptı.

Teknoloji hisseleri, Hewlett-Packard Co.’nun analistlerin kar beklentisinin altında kalmasına rağmen Mayıs 2011’den bu yana en yüksek seviyeye çıkmasıyla değer kazanırken, telefon şirketleri yükselişlere öncülük etti. Enerji üreticileri, Seadrill Ltd.’nin petrol fiyatlarının 4 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine inmesinin ardından temettüleri askıya alması ile geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 16:00’da 2,072.83 puan ile günü tamamladı. Endeks, işlemlerin son 15 dakikasında yükselişleri genişletti. Dow Jones Industrial Average, 12.81 puan veya yüzde 0.1 artarak 17,827.75 puan oldu. Her iki endeks de rekor seviyeden kapanış yaptı. ABD piyasalarında yaklaşık 4.9 milyon hisse senedi işlem görürken, işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 26 altında seyretti. ABD piyasaları bugün Şükran Günü nedeniyle kapalı olacak.

ABD'de işletme siparişleri Ekim'de beklenmedik şekilde geriledi. Thomson Reuters/Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi ise  Kasım ayında 88.8 oldu. Endeks bir önceki ay 86.9 seviyesindeydi. ABD'de askıda konut satışları, sıkılaşan krediler ve zayıf bireysel gelir artışları ile Ekim ayında beklenmedik şekilde geriledi.