Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:08'de güncellendi)

Dolar, OPEC'in kararının ardından petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşün ekonomiyi destekleyeceği söylentileri sayesinde değer kazanıyor.

Dolar, toparlanan ABD ekonomisi sayesinde Fed'in faiz artışına yaklaştığının belirtilmesi üzerine bu ay elde ettiği kazancı artırdı. Avustralya doları değer kaybederken, Norveç kronu ve Kanada doları OPEC üyelerinin üretim hedefini sabit tutması ile birlikte petrol ayı piyasasına düşmesinin ardından kayıpları genişletti. Yen dolar karşısında, enflasyonun yavaşladığını gösteren veri ile geriledi. Ruble değer kaybetti.

Londra'daki Societe Generale küresel stratejisti Kit Juckes "Petrol üreticilerinin hepsi yara alacak. ABD'de bu tüketiciye yarayacaktır. Ancak enflasyonun önümüzdeki ay daha da düşme ihtimali Fed'in faiz artışının zamanlamasına ilişkin tartışmayı yeniden alevlendirecektir" yorumlarını yaptı.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.3 yükselerek, New York saati ile 09:07'de 1,103.64 oldu. Endeks Mart 2009'dan bu yana en yüksek kapanışa hazırlanıyor.

Dolar yen karşısında 20 Kasım'da 118.98'e yükselmesinin ardından, yüzde 0.5 değer kazanarak 118.34 oldu. Dolar euro karşısında ise, yüzde 0.3 değer kazanması sonrasında, yüzde 0.1 gerileyerek 1.2481 oldu. Yen euro karşısında yüzde 0.6 düşerek 147.69 oldu.

(18:08'de güncellendi)