Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan ekonomisinin 2014'ün başından bu yana 2,65 milyon kişiye iş imkanı yarattığı belirtirken, bunun 1990'dan bu yana en büyük istihdam artışı olduğunu vurguladı.

Obama, ABD Savunma Bakanlığına Ashton Carter'ı aday göstermesi dolayısıyla Beyaz Saray'da düzenlenen törende, bu sabah açıklanan istihdam verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Amerikan şirketleri geçen ay 300 binin üzerinde insana iş imkanı yarattı. Bu, 1990'lı yıllardan bu yana kaydedilen en hızlı istihdam artışının devamını sağladı" diyen Obama, ülke ekonomisinin 2014'ün başından bu yana geçen 11 ayda 2,65 milyon, son 57 ayda ise toplam 10,9 milyon kişiye istihdam yarattığının altını çizdi.

Obama, ayrıca işçi ücretlerinin de artmakta olduğuna dikkati çekerek, bunun milyonlarca Amerikalıyı memnun edici bir gelişme olduğunu ifade etti.

ABD Çalışma Bakanlığının bugün açıkladığı verilere göre, kasımda tarım dışı istihdam 321 bin kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 5,8 ile son 6 yılın en düşük seviyesini korudu.