Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Garanti Bankası, 9-11 Aralık 2014 tarihleri arasında, aynı anda farklı vadelerde 2 banka bonosu ihracı gerçekleştirecek.

Garanti'den yapılan açıklamaya göre ihraç edilecek 87 günlük ve büyüklüğü 100 milyon lira nominal olan bono, referans alınan Hazine Bonoları faizinin yaklaşık 45 baz puan üzerinde olacak. 178 günlük ve büyüklüğü 50 milyon lira nominal olan bono ise referans alınacak Hazine Bonoları faizinin 50 baz puan üzerinde getiri sağlayacak.

Bonoların toplam halka arz büyüklüğü 150 milyon lira nominal olacak. Bu miktardan fazla talep gelmesi durumunda, nominal tutar 225 milyon liraya kadar artırılabilecek.

Bonolar, halka arz yöntemiyle satışa sunulacak. Halka arz süresi sona erdikten sonra, müşteriler dilediği zaman bono alım ve satımını ikincil piyasalardan yapabilecek.

Yatırımcılar vade sonuna kadar beklerse, üzerinde belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek ya da ara dönemde, o anki piyasa fiyatı üzerinden satım yapabilecek. Bonolar, Borsa İstanbul Tahvil Bono piyasasında işlem görecek.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, yatırımcıların piyasa değerlendirmeleri paralelinde, faizlerin yönünü de referans alarak, yüksek getiri fırsatı sağlayan ve güvenli yatırım aracı olan banka bonolarına yöneldiğini bildirdi.

Garanti güvencesiyle sunulan yatırım fırsatını değerlendirmek isteyenlerin 9-11 Aralık tarihleri arasında, farklı vadelerdeki 2 bono ihracından yararlanabileceğini aktaran Erün, "Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olarak, müşteri ve yatırımcılarımızın kazançlı ve alternatif ürün arayışına yanıt vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.