Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, perakende sektörünü düzenleyen yasanın zaman kaybetmeden çıkarılması gerektiğini ifade ederek, "Yasanın çıkmasıyla aylarca süren indirimli satış uygulamalarına çeki düzen getirilecek" dedi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, firmaların sezon değişikliklerinde ellerindeki malları ve depolarındaki stokları eritebilmek için en yaygın kullandıkları yöntemin indirimli satışlar olduğunu belirterek, Avrupa'da ve Amerika'da indirimli satışların belirli bir dönemde ve sürede yapıldığını kaydetti.

Türkiye'de indirimli satışların belirli bir dönemi ve süresi olmadığından piyasalarda düzensizliğin oluştuğunu vurgulayan Palandöken, bu durumun tüketicileri yanıltarak yanlış tüketim eğilimleri oluşturduğunu ifade etti.

Palandöken, şirketlerin yeni yıl nedeniyle son günlerde indirim reklamları yapmaya başladıklarını, söz konusu reklamların tüketiciyi yanılttığını aktardı. Palandöken, "Bu olumsuzluklara son verilmesi için perakende sektörünü düzenleyen yasa zaman kaybedilmeden çıkarılmalıdır. Bu yasanın çıkmasıyla aylarca süren indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilecek. Yasanın çıkması geciktikçe giyimden gıdaya her alanda yaşanan haksız rekabetten en büyük zararı küçük esnaf görmeye devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Müşteriyi mağazaya çekmek için yanıltıcı indirim reklamları yapıldığını kaydeden Palandöken, "Büyük rakamlarla yüzde 50-60 indirim deniliyor. Ancak dikkat edilince yüzde 50'ye varan deniliyor. Bu reklamlar yanıltıcı, sadece müşteriyi içeri çekmek için yapılıyor" ifadelerini kullandı.