Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, tekonoloji ve tüketici şirketlerindeki düşüşlerin Çin hisselerindeki ralliyi gölgede bırakması ile geriliyor. Malezya ringiti, gelişmekte olan ülke para birimlerindeki düşüşlere öncülük etti.

Infosys Ltd., şirket kurucularının hisse satışı gerçekleştirdiği spekülasyonları ile yüzde 3.6 değer kaybetti. Anta Sports Products Ltd. Hong Kong’da yüzde 6.3 gerileyerek, iki yıl içindeki en büyük iki günlük düşüşü genişletti. Citic Securities Co. ve Haitong Securities Co. yüzde 15’ten fazla prim yaparken, Çin’de CSI 300 Endeksi yüzde 4.4 artış göstererek yükselişi 12. güne taşıdı. Ringit zayıflayarak 5 yılın en düşük seviyesine yöneldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1’den az gerileyerek Hong Kong saati ile 14:24’te 985.32 puan oldu. Endekste yükselen her iki hisse senedi için üç hisse senedi düşüş gösterdi. Asya’nın ekonomik görünümü ABD’de büyüme hızlanırken zayıflıyor. PT MNC Asset Management’a göre bu durun yatırımcıların ABD varlıklarına yönelmesini teşvik ediyor.

MNC Asset Management fon yöneticilerinde Akbar Syarief, “Fed faiz oranlarının önceki beklentilere göre erken artırabilir” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 1.8 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4.6 artış gösterirken, 15.6 kat değerleme kaydedildi