Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:57'de güncellendi)

Altın, yatırımcıların Rusya’nın altın satışı yapma ihtimali karşısında enerji fiyatlarındaki düşüşü değerlendirmeleriyle ve Fed para politikası kararını açıklaması öncesinde 1 haftanın en düşük seviyesinin üzerinde seyrediyor.

Fed'in iki günlük toplantısı bugün sona eriyor ve ekonomistler Rusya'daki kur krizi ile petrol fiyatlarındaki düşüşün, politika yapıcıları faiz oranlarını 'kayda değer bi süre daha' düşük tutma taahhüdünden vazgeçmekten alıkoymayacağını tahmin ediyor. Altın dün yüzde 2.5 yükselirken, rubledeki düşüşün Rusya'yı altın satışına iteceği yönündeki söylentiler nedeniyle kazancını azalttı.

Nanhua Futures Co. analistlerinden Xia Yingying, “Herkes Fed’in “kayda değer süre” dilini değiştirip değiştirmeyeceği görmek için bekliyor. Yatırımcılar, olması muhtemel bir faiz artırımı için pozisyon alırken, bu durum ETF akışlarına yansıyor. Rusya’nın altın satışı yapma olasılığı da fiyatlar üzerinde etkili oldu” dedi.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek, Londra saati ile 12:03'te ons başına 1,202.13 dolar oldu. Altın dün 8 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Şubat vadeli altın kontratı, 6 Kasım’dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemi olan 5 günlük düşüşün ardından New York Comex’te yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,201.80 dolardan işlem gördü.

Spot gümüş, yüzde 8 ile Eylül 2013’ten bu yana en sert değer kaybını kaydettiği 3 günlük düşüşün ardından yüzde 1 artış ile ons başına 15.8837 dolardan alıcı buldu.

Spot platin, dün Ağustos’tan bu yana en uzun süreli düşüş dönemini göstermesinin ardından yüzde 0.4 değerlenerek ons başına 1,203 dolara geldi. Paladyum, üç günlük düşüşü sonlandırmasının ardından yüzde 0.6 yükselerek ons başına 787 dolar oldu.

(14:57'de güncellendi)