Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:01'de güncellendi)

ABD hisseleri yükselerek rallisini genişletirken, emtia üreticileri petrol fiyatları ile artış sağladı. Yen değer kaybetti ve metaller yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 14:15'te yüzde 0.4 yükseldi. Stoxx Europe 600 günü yüzde 0.4'lük artışla tamamladı. ABD gösterge petrolü yüzde 4.3 yükselirken 10 yıllık ABD tahvil faizi 3 baz puan düşerek yüzde 2.18 oldu. Ruble dolar karşısında 59.45 seviyesine geldi ve dolar 16 önemli para birimi karşısında geriledi. 

Japonya Merkez Bankası (BOJ), para politikasını sabit tutma kararı aldı. BOJ, Asya’nın ikinci en büyük ekonomisi Japonya’nın resesyona girmesi ile birlikte yaklaşık iki ay önce beklenmedik şekilde teşvikleri artırma kararı almıştı. MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, Fed’in faiz artırımlarından sabırlı olunacağını belirtmesinin ve İsviçre Merkez Bankası’nın negatif faiz uygulama kararı almasının ardından Ekim ayının sonundan bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor. Rusya Başkanı Vladimir Putin, düşen petrol fiyatlarının rubleyi zayıflatması ile birlikte ülkenin ekonomik sıkıntılara dayanabileceğini söyledi.

Tokyo’daki Resona Bank Ltd. baş piyasa stratejistlerinden Koichi Kurose, “Bir rahatlama rallisi olduğunu görüyoruz. Fed’in yakın zamanda sıkılaştırmaya gitmeyecek olması ve Putin’in Rusya’nın ekonomik sıkıntıdan çıkacağını söylemesi korkuları hafifletti. Petrol fiyatlarının ne kadar düşeceği konusunda hala endişeliyiz. Şimdilik bir toparlanma görüyoruz, bu da risk duyarlılığı için olumlu” dedi.

(22:01'de güncellendi)