Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Samsung Electronics’in teknoloji şirketlerindeki ralliye öncülük etmesi ve BYD Co.’nun rekor düşüşten toparlanmasının ardından yükselişi 3. güne taşıyor. Gösterge endeks, haftalık kaybı silmeye hazırlanıyor.

Samsung Electronics, Maeil gazetesinin şirketin daha yüksek temettü ödeyeceğini belirtmesinin ardından Seul’da yüzde 4.3 prim yaptı. Otomobil üretici BYD, Hpng Kong’da yüzde 17 değerlendi. Aluminum Corp. of hina Ltd. 4 ayın en büyük yükselişi kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.7 yükselerek Hong Kong saati ile 12:23’te 941.86 puana geldi ve 13 ayın en büyük üç günlük yükselişini kaydetmeye ilerliyor. Endeks, bu hafta yüzde 0.4 yükselerek küresel hisse senetlerindeki artışı genişletti.

Project Asia Research & Consulting Pte. Attila Vajda, “Fed’in faiz artırımlarını erteleyeceği ümidi piyasaları hareketlendirdi. Ancak Rusya ve petroldeki dalgalanma, yatırımcılardaki iyimserliği gölgeliyor” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 6.1 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3 artış gösterirken, 15.4 kat değerleme kaydedildi.