Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore, 2015 yılı büyüme tahminini düşürdü ve Asya’nın en büyük dördüncü ekonomisini ABD’de yükselecek olan faiz oranlarına ve diğer dışsal risklere karşı korumak için sermaye kontrollerini revize edeceği açıklamasında bulundu.

Maliye Bakanlığı yurtiçi talebin beklentilerden zayıf olduğunu vurguladı ve ekonominin gelecek yıl yüzde 3.8 genişleyeceği öngörüsünde bulundu. Söz konusu tahmin Temmuz ayında yüzde 4 seviyesindeydi. Bakanlık, 2015’te para birimi vadelileri ve Döviz borçları ile ilgili kuralların sert sermaye çıkışlarının yaşanmasını önlemek amacıyla revize edilebileceğini belirtti.

Bakanlık yaptığı açıklamada, Güney Kore’nin yurtiçi ekonomik koşullarının Temmuz ayından bu yana zayıfladığını ifade etti. Bakanlık, zayıf yen ile artan finans piyasası volatilitesinin ve ABD’de faizlerin artırılmasına yaklaşılmasının büyüme görünümü üzerinde olumsuz etki yarattığını belirtti. Başkan Park Geun Hye büyümeyi desteklemek için mortgage kurallarını hafifletmiş, 31 trilyon tutarında teşvik sağlamış ve 2015 için rekor seviyede bütçe açıklamasında bulunmuştu.

Bakanlığın üst düzey yöneticisi Lee Chan Woo, “Politikalarımız genişlemeci olmayı sürdürdü ancak tüketici ve özel sektördeki yatırımcı güveni gerekli gelişmeyi göstermedi” dedi.