Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sumitomo Mitsui Financial Group, ülkedeki varlıklı kesimlere sağladığı hizmeti genişletmek için Citigroup'un Japonya'daki bireysel bankacılık birimini satın alıyor.

Bankalar tarafından yapılan ortak açıklamada, Sumitomo Mitsui Bankası'nnın yan kuruluşu olan SMBC Trust Bank'ın, Citibank Japonya'nın bireysel bankacılık birimini satın alacağı kamuoyuna duyuruldu. Citibank Japonya'nın 2.4 trilyon yen (20 milyar dolar) depozitosu, 740 bin müşterisi , 1.600 çalışanı ve 32 şubesi bulunuyor. Bankalar tarafından anlaşmanın finansal maddeleri açıklanmazken, satışın gerçekleşmesi için denetleyici kurumların onayı gerekiyor ve işlemlerin Ekim'de sona ermesi bekleniyor.

Anlaşma, Sumitomo Mitsui'nin yüksek gelirli kesimleri hedefleyen yeni stratejisinin bir parçası olurken, Japonya'da 14 trilyon dolarlık hane halkı finansal varlığı bulunuyor. Banka geçen yıl Societe Generale'in özel bankacılık birimini satın alarak SMBC Trust'ı kurmuştu. Japon bankası 2010'da ise Barclays ile ortak olarak kendi özel bankacılık girişimine imza atmıştı.

Konuya vakıf kaynaklara göre, Sumitomo Mitsui Citigroup Japonya için 40 milyar yen ödeyebilir. Sumitomo Mitsui hisseleri açıklamanın ardından Tokyo'da günü yüzde 1.1 yükselişle 4,406 yenden tamamladı.