Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, ülkede 25 Ocak'ta yapılacak erken genel seçimle ilgili olarak, "Seçimleri doğruluk ve sorumluluk silahlarıyla kazanacağız" dedi.

Başbakan Samaras, cumhurbaşkanı adayı Stavros Dimas'ın yeterli oyu alamaması üzerine 25 Ocak'ta yapılacak erken genel seçimler için seçim startını Atina'dan verdi.

Partisi Yeni Demokrasi'nin (ND) genel merkezinde konuşma yapan Başbakan Samaras, "Seçimleri doğruluk ve sorumluluk silahlarıyla kazanacağız" dedi. 25 Ocak'ta yapılacak genel seçimlerin son zamanların en önemli ve kritik seçim olacağını söyleyen Samaras, Yunan halkının seçim taraftarı olmadığını, muhalefet partilerinin menfaatleri için seçime gidildiğini söyleyerek ana muhalefet Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) ve aşırı sağcı Altın Şafak partilerini işaret etti.

Samaras, "Bu iki aşırıcı parti ülkenin istikrarsızlığa doğru sürüklenmesini istiyor. Bu iki parti ülkeyi iç bölünmeye ve uluslararası alanda yalnızlığa sürüklüyor" ifadelerini kullandı.

Seçimlerle ilgili yapılan anketlere de değinen Samaras, şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan anketlerde SYRIZA önde görülse de fark yavaş yavaş kapanıyor ve seçimleri sonunda biz kazanacağız çünkü sadece bizim köklü politikalarımız var. Halk, seçimleri biz kazanırsak ne olacağını çok iyi biliyor."

Yunanistan'da, koalisyon hükümeti ve bazı bağımsız milletvekilleri tarafından desteklenen cumhurbaşkanı adayı Stavros Dimas, üç tur oylamada da yeterli oyu alamamıştı. Başbakan Samaras, parlamentoda dün yapılan üçüncü ve son tur oylamada cumhurbaşkanı adayı Dimas'ın yeterli oyu alamaması üzerine 25 Ocak'ta erken seçime gidileceğini açıklamıştı.