Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan hisse senedi piyasasındaki Narendra Modi rallisi kan kaybediyor.

Modi'nin ezici seçim zaferi ile Başbakan seçildiği 2014 genelinde Kasım ayına kadar yüzde 36 yükselen S&P BSE Sensex Endeksi, o tarihten bu yana yüzde 4.2 gerileyerek, Şubat 2013'ten bu yana en büyük aylık kaybı kaydetti. Ekonomik büyüme dönemlerinden en çok fayda sağlayan sanayi ve ham madde şirketleri, Modi'nin göreve geldiği Mayıs'tan bu yana piyasa lideri konumlarının bir hayli gerisine düştü.

Hisse senedi yatırımcıları, muhalefetin Başbakan Modi'nin yabancı yatırım çekmeyi hedefleyen adımları atma kabiliyetini sorgulamalarının da etkisiyle, Asya'nın 3. büyük ekonomisindeki toparlanma beklentilerini azaltıyor. Analistler Sensex şirketleri için 2016 mali gelir tahminlerini Aralık'ta 4 ayın en yüksek düzeyinde azaltırken, yabancı yatırımcılar 1.5 trilyon dolarlık piyasadan Modi'nin Eylül 2013'teki adaylığından bu yana en hızlı şekilde çıkıyorlar.

Ambit Investment Advisors CEO'su Andrew Holland "Reform ivmesinin şu an sürmemesi beni endişelendiriyor. Hindistan ile ilgili en büyük kaygım bu" diye konuştu.

Sensex bugün yüzde 0.4 yükselerek 27,499.42 puana geldi ve yıllık kazancını yüzde 30'a çıkardı.