Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Sierra Leone'de gönüllü olarak bulunan Güney Koreli sağlık çalışanı, Ebola virüsüyle temas ettiği şüphesi üzerine Almanya'ya götürüldü.

Güney Koreli yetkililer, kimliği verilmeyen sağlık çalışanının salı günü bir Ebola hastasından kan alırken eldiveninin yırtıldığı ve iğnenin işaret parmağını sıyırdığını açıkladı. Kanı alınan hastanın daha sonra Ebola virüsünün yol açtığı hastalıktan hayatını kaybettiği belirtildi.

Ebola virüsü kapıp kapmadığı tespit edilecek Güney Koreli sağlık çalışanının henüz hastalık belirtisi göstermediği ifade edildi. Hastalığın kuluçka süresi olan 21 gün boyunca karantinada tutulacak Güney Koreli sağlık çalışanında virüs tespit edilmezse ülkesine geri gönderilecek.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre 2013 Aralık ayından bu yana Ebola salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 8 bini geçti. Virüsü kapan 678 sağlık çalışanından 382'si hayatını kaybetti.

Ebola virüsüyle temas ettiğinden şüphelenilen Güney Koreli sağlık çalışanında virüs tespit edilemedi

Sierra Leone'de gönüllü olarak bulunurken Ebola virüsüyle temas ettiği şüphesiyle Almanya'ya götürülen Güney Koreli sağlık çalışanına yapılan testler negatif çıktı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, sağlık çalışanının karantinada tutulduğu Berlin'deki Charite Üniversitesi Hastanesi yetkililerine dayanarak verdiği haberde, yapılan ön testlerde çalışanda virüs tespit edilmediğini bildirdi.

Hastane yetkilileri, kimliği açıklanmayan sağlık çalışanının durumunun stabil olduğu ve hastalık belirtileri göstermediğini söyledi.

Ancak test sonuçlarının doğruluğu virüsle temastan sonra 6-10 gün arasında kesinleşiyor. Bu süre zarfında gözetim altında tutulacak sağlık çalışanı, bu testlerin sonuçları negatif çıksa dahi hastalığın kuluçka süresi olan 21 gün boyunca karantinada tutulacak.