Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama, ülke merkez bankası (Fed) guvernörlüğü için göstereceği adayı belirledi. Obama, kamu bankacılığı tecrübesi olan bir politika yapıcı seçmeye yönelik aylar süren baskının ardından Fed guvernörlüğü için Bank of Hawaii Corp. eski CEO’su Allan Landon’u aday göstermeyi planlıyor.

Landon, 2004-2010 yılları arasında Bank of Hawaii’de yöneyim kurulu başkanı ve CEO görevindeydi. 2000-2004 yıllar arasında ise operasyon, finans ve risk direktörlüğü pozisyonlarında görev yaptı. Honolulu merkezli bankanın Landon’dan önceki başkanı olan Michael O’Neill, şu an Citigroup Inc. başkanlığı görevinde.

68 yaşındaki O’Neill konu ile ilgili, “Al çok zeki, kamu yararını düşünen ve yüksek bir etiği sahip bir kişidir. Çok çalışkan olması ile birlikte ve değerli perspektifler sunabilir” dedi.

66 yaşındaki Landon, 7 koltuklu kuruldaki iki boşluktan birini doldurması için seçildi. Landon, hukukçu ve ekonomistlerin egemenliğindeki kurula işleyen bir bankanın deneyimini getirecek ve yetkililerin faizler artırmayı değerlendirdiği 2015’te para politikası ile ilgili oy kullanacak. 

Fed Yönetim Kurulu’nda Sarah Bloom Raskin’in Mart ayında ve Jeremy Stein’in Mayıs’ta ayrılmasının ardından iki boşluk bulunuyor.