Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:50'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, Merkez Bankası Fed'in toplantı tutanaklarının yatırımcının faiz artışı için zamanlama beklentisini fazla değiştirmemesi üzerine yükselişi sürdürürken, ABD Hazine tahvilleri geriledi. Dolar ve altın düşüş kaydetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 14:23'te yüzde 1.1 yükseldi. 10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 2 baz puan yükselerek yüzde 1.96 oldu. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) stokların arttığını gösteren veri sonrası dalgalı seyretti. Euro dolar karşısında 8 yılın en düşük seviyesine geriledi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.

Fed Aralık’ta düzenlenen Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) tutanaklarını yayımladı. Tutanaklarda Fed yetkililerinin çoğunluğunun Nisan'dan önce faiz artışı beklemediği ortaya çıkarken, bazı politika yapıcıların enflasyonun çok düşük kalabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi.

Tutanaklarda "Katılımcıların çoğu 'sabırlı' ifadesinin faiz artışının en az iki toplantıda daha gelmeyeceği şeklinde yorumları" denildi. Tutanaklar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın FOMC sonrası yaptığı konuşmada faiz artışının zamanlaması ile ilgili değerlendirmesine çoğu üyenin katıldığını gösterdi.

(21:50'de güncellendi)