Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, enerji şirketlerinin düşen petrol ile birlikte kayıpları genişletmesi ile teknoloji hisselerindeki yükselişi gölgede bırakarak değer kaybediyor. Endonezya rupisi, gelişmekte olan ülke para birimlerindeki düşüşlere öncülük etti.

China Petroleum & Chemical Corp. ve PetroChina Co. Hong Kong’da en az yüzde 1.3 geriledi. Çin’in en büyük ikinci internet şirketi Tencent Holdings Ltd., Mizuho Securities Asia Ltd.’nin hisse senedi notunu yükseltmesinin ardından  Hong Kong’da yüzde 2.9 prim yaptı. Rupi dolar karşısında 3 haftanın en zayıf seviyesini gördü. Malezya ringiti, ülke ticaret fazlasının yükselmesinin ardından kayıpları azalttı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 14:04’te 934.48 puana geldi. Endekste 270 hisse senedi gerilerken 234 hisse yükseldi. Petrol, ABD stoklarının artış göstererek küresel arz fazlasını şiddetlendireceği spekülasyonu ile düşüşü 5. güne taşıdı. Arz fazlası sorunu petrol fiyatlarını 5 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine itti.

Hong Kong’daki Kim Eng Securities Ltd. başkan yardımcısı Thebes Lo, “Piyasalar, pek çok etkenin oyunda olması ile volatil. Fed tutanakları ve Çin’den önümüzdeki günlerde gelecek veriler takip ediliyor olacak” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 2 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 10.9 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.3 düşüş gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.