Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Angela Merkel'in partisinden önde gelen bir parlementer olan Michael Fuchs, Yunanistan'da ay sonu gerçekleşecek seçimin ardından yaşanacak herhangi bir siyasi krizin, Euro Bölgesi'nin geneli için tehdit oluşturmayacağını söyledi.

Bloomberg TV yayınına katılan Fuchs "Borç krizinden bu yana Avrupa'daki durum ciddi değişiklik gösterdi. Yunan halkı sistematik olarak eskisi kadar önemli değil. Bu yüzden başka bir ülke için endişeli değilim" diye konuştu.

Yunanistan'ın Eurı Bölgesi'nde kalıp kalmayacağı, 25 Ocak'taki seçimler için yapılan anketlerde kemer sıkma politikalarına karşı olan Syriza Partisi'nin önde çıkması ile tartışılmaya başlanmıştı. Avrupalı liderler krizin tekrarlanmasını önlemek için Avrupa Birliği üyeleri için acil fonlama ve sıkıntıdaki bankaların fonlarının yeniden yapılandırılması gibi yeni tedbirler aldı.

10 yıl vadeli Yunanistan tahvil faizi bugün 15 ayın ardından ilk kez yüzde 10'un üstüne çıktı. Yatırımcıların, Başbakan Antonis Samaras'ın ülkenin euro üyeliğini belirleyeceğini ifade ettiği seçimler öncesi tahvillerden çıktığı belirtiliyor.