Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da iktidardaki koalisyondan politika yapıcılar, Yunanistan'ın yeni hükümeti ile borç yardımı görüşmelerine yeşil ışık yaktı.

Almanya'daki koalisyonun iki büyük ortağından politika yapıcılar, Yunanistan'ın borcunun silinmesinin söz konusu olmadığını belirtseler de, ülkede 25 Ocak'ta gerçekleşecek genel seçimlerin ardından göreve gelecek yeni hükümet ile Avrupa ülkelerinden alınan borçların geri ödemesi konusunda görüşmelerin yapılmasının mümkün olduğunu ifade ettiler. Yetkililer müzakerelerin sürmesinin tek şartının kemer sıkma taahhütlerine uyulması olduğunu söyledi.

Açıklama Merkel önderliğindeki koalisyonun, Yunan halkının Merkel müttefiki olan ve Almanya önderliğinde kurtarma planlarını uygulayan Başbakan Antonis Samaras'ın yerine yardım paketlerine muhalif Alexis Tsipras'ın seçmesibi nasıl karşılayacağına dair ipuçları veriyor.

Almanya Meclisi'nin Finans Komitesi'nin başındaki Sosyal Demokrat Ingrid-Brauer verdiği bir röportajda "Seçimi hangi parti kazanırsa kazansın, yeni hükümet ile görüşmeler sürmeli. Ödeme tarihini uzatma ve kredilerin faizini düşürme gibi konuları solcu bir hükümetle de görüşebilirsiniz" diye konuştu.