Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Aralık Ayı Beklenti Anketi'ne göre, katılımcıların yüzde 59'u ocak ayında Borsa İstanbul 100 (BIST 100 ) endeksine ilişkin değişim beklemiyor. Altı aylık ve yıllık dönemler için yükseliş beklentisine sahip katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 43 ve yüzde 46 oldu.

SPK'nın, 210 üst düzey yönetici tarafından yanıtlanan 2014 Aralık Ayı Beklenti Anketi'ne göre, gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 67'si ocak ayında, yüzde 41'i gelecek altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 49 olarak gerçekleşti.

 

Dolara ilişkin olarak katılımcıların yüzde 64'ü ocak ayında değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler için artış bekleyen katılımcılar çoğunluğu oluşturdu. Bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 58 ve yüzde 62 oldu.

BIST 100 endeksine ilişkin aylık katılımcıların yüzde 59 ile çoğunluğu gelecek ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler için yükseliş beklentisine sahip katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 43 ve yüzde 46'ya ulaştı.

AA