Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

2014’teki ralliyi doğru olarak tahmin eden China International Capital Corporation’a göre Çin hisseleri, politika yapıcıların fonlama maliyetlerini düşürmesi ve reformlara hız vermeleri ile bu yıl yüzde 30 yükseliş gösterecek. Hisseler 2014’te yüzde 53 artış kaydetmişti.

Şanghay Bileşik Endeksi, Çarşamba günü 5 buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak endeks halen 2007’de ulaşılan rekor seviyenin yüzde 45 aşağısında seyrediyor. CICC yöneticisi Huang Haizhou’ya göre değerlemeler düşük seviyeyi koruyor.

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Çin hisselerinin 2014’te yüzde 20 yükseleceği tahmininde bulunan Huang New York’ta gerçekleştirilen bir konferansta yaptığı konuşmada, “Bu birden çok yıllık bir ralli. Satın alım yapmak için hala vakit var” dedi.

Çin hisseleri 2014’te küresel olarak en iyi performansı gösterdi. Rallide, yetkililerin yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için para politikasında ek genişlemeye gidecekleri spekülasyonları etkili oldu.

Şanghay Bileşik Endeksi, Bank of America Corp. ve HSBC Holdings Plc’den stratejistlerin gösterge endekste düşüş olacağı beklentilerini açıklamalarının ardından yüzde 1.8 düşerek yerel saat ile 11:30’da 3,314.75 puana geldi ve 5 günden bu yana ilk gerilemeyi kaydetti. HSBC, endeksin yılı 3,100 puanda sonlandıracağı tahmininde bulunurken, Bank of America 3,000 puana gerileyeceğini öngörüyor.