Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin, mali açıdan zor durumdaki Ukrayna'ya bu yıl içinde 2 milyar dolarlık kredi garantisi sağlamayı planladığı bildirildi.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin, ekonomik istikrarı yakalaması ve sürdürülebilir büyümeye zemin hazırlaması için uluslararası desteğe ihtiyaç duyan Ukrayna'ya bu kapsamda, 2015'in ilk yarısında 1 milyar dolarlık kredi garantisi sağlamayı planladığı kaydedildi.

Açıklamada, Ukrayna'nın Uluslararası Para Fonu (IMF) ile işbirliği içinde kapsamlı reform planına bağlı kalması ve şartların izin vermesi durumunda, Kongre ile birlikte hareket edecek ABD yönetiminin, yılın ikinci yarısında da 1 milyar dolarlık ilave kredi garantisini tasarladığı ifade edildi.

ABD Hazine Bakanı Jacob Lew, bugüne kadar Ukraynalı yetkililer tarafından gerçekleştirilen reformlardan ve Ukrayna'nın IMF ile güçlü işbirliğinden etkilendiklerini belirterek, "ABD'nin bugün duyurduğum desteği, Ukrayna'nın reform programının başarıya ulaşmasını sağlamaya ve nihayetinde mali istikrarı tesis etme, ekonomik gücün ortaya çıkarılması ve Ukrayna halkının ekonomik arzularında başarı sağlamalarına yönelik kapsamlı uluslararası paketin parçası olacak" ifadesini kullandı.

ABD Hazine Bakanlığı, Nisan 2014'te de Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık kredi garantisi sağlamıştı.