Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi'nde enflasyonu canlandırmak için devlet tahvili alımları için hazır oldukları sinyalini verdi. 

Almanya gazetesi Die Zeit'in haberine göre, "AMB Yönetim Kurulu tüm yükümlülüklerini yerine getirmekte kararlı" ifadelerini kullanan Draghi, "Hedeflenen fiyat istikrarına nasıl ulaşılacağına dair tabii ki farklı görüşler var fakat ihtimaller sınırsız değil" dedi. 

Draghi ayrıca Fiyat istikrarını sağlamak için AMB'nin faiz oranlarını düşük tutmasının ve genişlemeci para politikasının gerekli olduğuna vurgu yaparken, AMB'nin sadece tek ülke değil, 19 ülke için para politikasını yönettiğini hatırlattı.

Draghi ve diğer politika yapıcılar parasal genişleme (QE) için Almanya basınına açıklamalarda bulunurken, harekete geçilmemesi durumunda Euro Bölgesi'nin deflasyon döngüsü ile yüzleşebileceğine yönelik uyarılarda bulunuyorlar. Almanya QE'ye karşı çıkanların başında geliyor. 

Euro Bölgesi'nde enflasyon oranı geçtiğimiz ay beş yıldan uzun bir süre sonra ilk defa sıfırın altına gerilemişti. 25 üyeli Yönetim Konseyi 22 Ocak'ta Fransa'da toplanacak ve QE paketini görüşecek.