Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Biz, ustalık mertebesine gelmiş kardeşlerimize özel bir imkan tanıyalım dedik. 3 yıl ustalık belgesi olup yeni işyeri açmış olan kardeşlerimize faizsiz kredi vereceğiz. Yola çıkana yolun hayırlı olsun demek gerek. Ona bereket olsun, hayrolsun, yolun ve helal rızkın bereketli olsun diyebilmek için faizsiz kredi vereceğiz" dedi.

Davutoğlu: "Bu sene 600 milyona çıkardığımız Halk Bankası kredilerinin faizlerini karşılama miktarını, 'Yüz milyon artıralım' denildi, ben bununla da yetinmedim, 150 milyon artırıyoruz" dedi.

Başbakan Davutoğlu: "Esnaf ve sanatkar kültürünün devamı için perakende ticarette ne tedbir alınması gerekiyorsa aldık, bu bizim için bir prensip meselesidir. Sizi gittikçe cesamet kazanan ve büyüyen yapılar karşısında kesinlikle ezdirmeyeceğiz. Alışveriş merkezi açılması kriterlerini değiştirdik ve her alışveriş merkezinde esnaf ve sanatkarımıza en az yüzde 5 pay yer ayrılması zorunluluğu getirdik" dedi

Davutoğlu, siyasi partilerin ve seçim kampanyalarının şeffaflaştırılmasına ilişkin, "Milletvekili ve belediye başkan adaylarına yapılacak nakdi yardımlar kendi adlarına açılmış olan seçim hesaplarına yatırılacak ve son derece şeffaf olacak" dedi.

Davutoğlu, siyasi partilerin ve seçim kampanyalarının şeffaflaştırılmasına ilişkin, "Adaylara ve siyasi partilere yapılacak ayni ve nakdi yardımlara bazı sınırlar getirilebilecek. Siyasi partilere yapılan bağış miktarı elektronik ortamda ilan edilecek" dedi.

Başbakan Davutoğlu: "Yüksek mahkeme başkan ve üyeleri ile daire başkanları mal bildiriminde bulunacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu: "Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri, genel merkez yöneticileri, il başkanları ve ilçe başkanları ile ulusal, bölgesel veya yerel nitelikte yayın yapan radyo ve televizyon kuruluşlarının yetkilileri için de mal bildirimi zorunluluğu getirilecek" dedi.

Davutoğlu: "İmar planlarının yapım sürecini daha saydam ve hesap verebilir hale getireceğiz. İmar uygulamalarının daha adil ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağız. Çünkü imar uygulamalarındaki her gecikme faklı mağduriyetlere ya da farklı haksız kazançlara sebebiyet verebiliyor. İmar planı değişikliği sonucunda oluşan değer artışından belediyelerin pay almasını sağlayacağız" dedi.

Davutoğlu: "İhbarda bulunan kamu görevlilerine, ihbar konusu olayla ilgisi bulunan amiri tarafından sicil raporu düzenlenmesi ve performans değerlendirmesi yapılması engellenecektir. İhbarın asılsız çıkmaması koşuluyla ihbarda bulunan kamu görevlilerine ödül verilebilecektir. Ama haksız isnat ve iftirada bulunduğu tespit edilmesi söz konusu olursa mevzuatta bu kişilerle ilgili ciddi müeyyideler uygulanacaktır" dedi.

Başbakan Davutoğlu: "İmar palanları ve değişiklikleri, taslak ve kesinleşmiş halleriyle belediyenin internet sitesinde, belediyenin herkesin rahatlıkla görebileceği bir panosunda ve muhtarlıklarda ilan edilecek. Ayrıca mahalli bir gazetede özet olarak sunulacak. İmar planı yapma ve onama yetkisi olan tüm kamu idarelerinin imar planlarının her aşaması ilgili idare ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu amaçla oluşturulan internet sitesinde yayınlanacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu: "Herhangi bir yerde tarihi dokuya, silüete, doğal çevreye zarar verebilecek bir imar değişikliğine izin verilmeyecek" dedi.

Davutoğlu: "Mal bildirimlerinin yenilenme süresi 5 yıldan 2 yıla inecek, ara bildirimler kaldırılacak" dedi.

Davutoğlu: ''İmar mevzuatı ile ilgili yasa tasarısına son şeklini vererek en kısa zamanda TBMM'ye sevk edeceğiz. Ancak şu hususu özellikle vurgulamak istiyorum: Yeni getirdiğimiz değer artış payı uygulaması, bugünden itibaren geçerli olacak. Kamu değer artış payı ile ilgili düzenlemeler şu andan itibaren geçerli" dedi.

-devam edecek-

AA