Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:37'de güncellendi)

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 4 günlük düşüşünün ardından, şirket karlarının emtia grubundaki toparlanmayı dengelemesi ile bankalar ve Best Buy'da yaşanan kayıplar sonucunda dalgalı seyrediyor.

ABD endeks vadelileri, İsviçre Merkez Bankası'nın kurdaki müdahale politikasını sonlandırmasının ardından yatay seyretmişti.

S&P 500 yüzde 0.1'den az yükselerek, New York saati ile 10:30'da 2,012 puan oldu. Dow Jones 17.50 puanlık artışla 17,444.59 oldu.

Boston merkezli Cabrera Capital International Markets uluslararası trading birim başkanı Larry Perruzzi "Piyasalar İsviçre haberleriyle ilk anda geriledi ancak daha sonra toparlandı. Aralık ÜFE rakamı ciddi deflasyona işaret etmiyor.Bu da iyi haber" dedi.

ABD'de üretici fiyatları Aralık'ta 3 yılın en sert düşüşünü göstererek, enerji giderlerinin azalması ile enflasyonun yükseldiğine dair bir işaret vermedi. ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı veriye göre ÜFE'deki yüzde 0.3'lük düşüş Ekim 2011'den bu yana görülen en sert gerileme olurken, bir önceki ayda yüzde 0.2'lik gerileme yaşandı. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin medyanı yüzde 0.4'lük düşüş olmuştu. Üretici fiyatları son 12 ay boyunca ise yüzde 1.1 artış gösterdi.

(17:37'de güncellendi)