Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

 Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu uzun süredir gelişen piyasaların kendilerini dünyaya tanıttığı bir etkinlik olarak görülüyordu. Gelişmekte olan ülkelerden siyasiler ve yöneticiler İsviçre'nin Davos kasabasına gelerek ilgiyi üzerlerine çekmeye çalışıyorlardı. Ancak bu yıl yatırımları çekmeye aday ülke küresel piyasanın eski bir ismi olabilir: ABD.

Brezilya’da ekonomik büyümede kayda değer bir gelişme görülmezken, Rusya’nın resesyona girmesi ve Hindistan’nın uygulanabilecek ekonomik reformlar arayışında olduğu dönemde, enerji fiyatlarının gerilemesi ve Silikon Vadisi’nin küresel teknolojiyi domine etmesi ile ABD çıkışta.

1980’den beri Davos’a katılan, JPMorgan Chase & Co.’nun uluslararası kolunun başkanı Jacob Frenkel, “Dengeler değişti. ABD dünya ekonomisindeki eski gücünü ve konumunu geri kazanıyor. ABD, toparlanmanın en sağlam şekilde gerçekleştiği yer oldu.

21-24 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek Davos’taki konferans programı ABD’den çok gelişen piyasalar hakkında olacak ama bu yılki görüşmelerde geçen senelere göre gelişen ülkeler ile ilgili daha az iyimser öngörüler ortaya çıkabilir. 2014 programı “Kuzey Afrika’nın potansiyelini gerçekleştimesi” ve “ Avrasya: Bir sonraki sınır?” ana başlıkları ile tanıtıldı.