Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IMF Başkanı Christine Lagarde, düşük petrol fiyatlarının ve çıkıştaki ABD ekonomisinin, küresel büyümedeki yavaşlamanın üstesinden gelinmesi için yeterli olmadığını söyledi.

Washington'daki Council on Foreing Relations'da konuşan Lagarde "Açık olan soru, düşük petrol fiyatları ve ABD ekonomisinin güçlü şekilde toparlanması bizi küresel ekonominin geleceği için iyimserliğe yöneltip yöneltmeyeceğidir. Cevap da büyük ihtimalle olumsuz olacak. Zira aşağı yönlü risk oluşturan birçok faktör var" dedi.

Lagarde, dünyanın finans krizinin 6 yıl sonrasında toparlanmada zorlandığı bir zamanda küresel ekonominin zayıf büyümeye yol açacak "yeni vasat" dönemini önlemek için cesur politikalara ihtiyaç duyduğunu belirtiyordu. IMF Başkanı, düşük petrol fiyatlarının büyümeyi destekleyeceğini, ancak altyapı harcamaları gibi hamlelerle talebi acilen artırmak gerektiğini ifade etti.

Lagarde "Petrol fiyatı ve Amerikan büyümesi farklı ülkelerdeki derin sorunları çözemez. Birçok ülke halen finans krizinin yarattığı yüksek borç ve işsizlik gibi sorunlarla karşı karşıya" diye konuştu.