Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsviçre’nin en büyük bankası UBS Group AG, İsviçre’nin minimum kuru sonlandırarak piyasaları sarsmasının ardından en zengin müşterilerinin ABD dolarına yöneleceği açıklamasında bulundu.

Zurih merkezli bankanın ultra-yüksek-net-değer bireyleri baş yatırım yetkilisi Simon Smiles, “Özel bankacılık müşterileri güçlenen frankın İsviçre ekonomisine ve sahip oldukları işletmelere zarar vereceğinden endişe ediyor” dedi. Smiles, müşterilerin parasal dağılımları değiştirmek konusunda henüz karar vermediklerini belirtti.

Smiles, “Dün haberi alır almaz 6 müşteri grubu çağrısı gerçekleştirdik. Genel olarak, dolara yönelik dağılımlar ve insanların ABD varlıklarına yönelik tercihleri son iki üç çeyrekte yükseldi. İsviçre’nin aldığı karar ile bağlantılı olan belirsizlik aşamalı olarak ABD varlıklarına talebi artıracak” dedi.

İsviçre Merkez Bankası Perşembe günü beklenmedik bir şekilde euro başına 1.20 frank seviyesindeki minimum kur uygulamasını sonlandırdı ve böylelikle, ekonomiyi Euro Bölgesi'ndeki borç krizinden korumak için uygulamaya koyduğu ve üç yıldır süren politikayı bıraktı. Banka ayrıca, üç ay vadeli Libor hedef aralığını mevcut eksi yüzde 0.75-yüzde 0.25'ten eksi yüzde 1.25-eksi yüzde 0.25'e getirdi.