Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Credit Suisse Group AG ve Saxo Bank A/S, İsviçre’nin koruma politikasını terk etmesinin ardından karlarının etkilenebileceğini belirten Avrupalı finansal kuruluşlarının arasına girdi.

İsviçre’nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse pazartesi günü, denkleştirici yönetim hamlelerine bağlı olarak, karların kur değişimlerinden etkilenebileceğini ortaya koydu. Zürih merkezli şirket, şu ana kadar para birimlerindeki volatil yapının, sermaye oranlarına fiziksel bir etkide bulunmadığını belirtti.

Zürih merkezli Vontobel Securities AG analisti Andres Venditti, “İsviçre bankalarının kazançları önemli ölçüde düşecek. Bu etki, şirketlerin ne kadar çabuk tepki verebildiklerine ve işlem hacimlerinin ne kadar derin olduğuna bağlı. Her şey henüz bitmiş değil” dedi.

Isviçre frankı, merkez bankasının 3 senedir uyguladığı kur koruma politikasını terk etmesinin ardından, euro ve diğer güçlü para birimleri karşısında yüzde 41’e kadar düşüşler yaşadı. Frank birçok İsviçre bankasının giderlerinde gelirlerine göre daha fazla yer teşkil ediyor.