Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ekonominin güçlenmesi ile birlikte önümüzdeki aylarda faiz artışına sıcak baktığını belirtti.

Bullard Wall Street Journal'a verdiği röportajda, ABD Hazine tahvil faizlerinde son dönemde görülen düşüşün kendisini bu görüşten vazgeçirmediği ifade etti. St. Louis Fed Başkanı Bullard, yatırımcıların ilerideki enflasyon için daha az karşılık talep ettiği Enflasyon Korumalı Tahvillerde (TIPS) yaşanan hareketlerin de kendisini etkilemediği dile getirdi.

10 yıl vadeli tahvil faizleri geçen hafta yüzde 1.815'e gerilerken, 3 haftada 0.4 yüzde puanı gerileyerek, bazı yatırımcılar ve Fed yetkililerini, piyasaların küresel büyümedeki yavaşlama ve enflasyon gibi nedenlerle Fed'i faiz artışından vazgeçirebileceği yönünde bir mesaj yollayıp yollamadığı konusunda düşünmeye itti.

Bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi'nde oy hakkı bulunmayan Bullard, tahvil faizlerinin küresel faktörler nedeniyle gerilediğini belirtirken, bu durumun ABD ekonomisine yeni bir tehdit oluşturmadığını söyledi.