Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısı öncesinde politikasını sabit tutmasının ardından yenin toparlanması ile 3 günden bu yana ilk kez gerileme gösteriyor.

Dai-ichi Life Insurance Co. yüzde 3.4 geriledi. Fujikura Ltd., şirketin faaliyet karının düşebileceğine yönelik raporun ardından yüzde 4.5 değer kaybetti. Toyota Motor Corp., bu yıl daha az sayıda araç satışı olacağı beklentisi ile yüzde 0.9 geriledi. Konami Corp., Goldman Sachs Group Inc.’in şirkete yönelik tavsiyesini yükseltmesinin ardından yüzde 6.8 yükseliş göstererek Nikkei 225 Stock Average’deki en büyük artışı kaydetti.

Topix endeksi, dün yüzde 1.8 yükselmesinin ardından yüzde 0.5 gerileyerek 1,390.61 puan ile günü tamamladı. Nikkei 225, yüzde 0.5 düşüş ile 17,280.48 puana geldi. Yen dolar karşısında, üç günlük düşüşün ardından yüzde 0.8 yükselerek 117.84 dolardan işlem gördü.

Toyo Securities Co. stratejistlerinden Hiroaki Hiwada, “BOJ açıklaması kar satışlarını hızlandırdı. AMB toplantısı öncesinde şu an bir pozisyon olmak zor” dedi.